Az oldal érdeklődés hiányában szünetel. A játéktér továbbra is nyitva marad azok számára, akik szeretnék folytatni játékaikat.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Sky Palace
Pént. Jún. 01, 2018 2:44 am by Vendég

» Hell or Heaven
Hétf. Márc. 05, 2018 1:02 am by Vendég

» Silhouette frpg
Pént. Márc. 02, 2018 11:02 am by Vendég

» Dust and Shadows
Szomb. Feb. 24, 2018 6:40 am by Vendég

» Aktivitás ellenőrzés
Kedd Feb. 13, 2018 10:11 pm by Farkas

Top posting users this month
Statisztika
Telepes: 14
Rendfenntartó: 4
Bandita: 3
Paiute: 2
É.Shoshone: 0
Ny.Shoshone: 0
Összesen: 12 nő / 11 férfi
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Kedvcsináló

by Farkas

Share | 
 

 Csendes Hold

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Csendes Hold "Aneeka"

avatar
Hozzászólások száma : 7
Join date : 2017. Oct. 22.


TémanyitásTárgy: Csendes Hold   Vas. Okt. 22, 2017 6:47 am


Csendes Hold Aneeka

Név: Csendes Hold Aneeka

Becenév: Aneeka

Kor: 17

Csoport: Őslakók, Paiute törzs

Foglalkozás: Füvesasszony

Avatar: Q'Orianka Kilcher


Személyiség leírása

Olyan vagyok, mint a többi lány. Én is szeretek, vágyakozom. Ismeretlenekkel szemben visszahúzódó vagyok, csendes. A családom körében figyelmes, odaadó. Hiszen ilyennek neveltek. De ettől még imádom a szelet, ahogy simogatja az arcom, és belekap a hajamba. Imádom a napfényt, mely felmelegít, és imádom a kék vizű folyókat és patakokat, melyek oly kristálytiszták, mint a fény. Imádom Természetanyát, és mélyen tisztelem a Nagyszellemet, kihez majd egykor lelkem visszatér.


Előtörténet

A Préri olyan, mint maga az anyaöl. Bő termő, életadó, megóvó. Békességes, és nyugodalmas. Nem érdekli az sem, hogy gyermekei mennyit szenvednek, Ő azért biztosítja a megélhetést. Nem is a Prérivel van gond. A beözönlő fehérbőrűek kapzsisága felülírja az ősi törvényeket. Elvesznek mindent, ami él és mozog, s azt is, ami nem. Föld alatt, föld felett semmi sincs már biztonságban.

Kezdet... (1852 tavasza)

Szélcsendes éjszaka volt, mikor megláttam a holdvilágot. Legalább is anyám így mesélte. Csend volt, teli hold, és az egyik időleges béke ideje. Csak én sírtam vigasztalhatatlanul a végtelen némaságban. Apám a tenyerére emelt, s azon mód kilépett velem a wikiup elé. Magasra emelt, közel az éghez, és belekiáltotta a légbe a nevemet. Szél támadt, mintha csak válasz kélt volna a hangra, mely széttörte az éji csendet. A távolból dörgés robaját hozta a szél. Tavasz eleje volt, a tél épp visszahúzódni készült.

Ötödik év... (1857 nyara)

Apám az Északi Paiute törzsek egyik dicső harcosa, Ezüst Medve. Anyám apache származású, valami törzsi háborúság okán ragadta el apám magával. Anyám elmondása szerint, apám nem erőszakoskodott, kivárt, míg anyám megenyhült. Egy bizonyos nem emlékszem arra, hogy valaha is veszekedtek volna, vagy, hogy apám kezet emelne anyámra. Pedig láttam más családokban ilyesmit. Az is tény, hogy nem szerelemből születtem, mégis mindketten végtelen örömmel és szeretettel vettek körül.
Sajnos anyám az öcsém születésekor megtért a Nagyszellemhez, és magával vitte öcsénket is. Én akkor már öt éves voltam. A bátyám Kismedve pedig, hét. Így ketten maradtunk apánk mellett, aki soha többé nem vett asszonyt maga mellé. Sokszor csodálkoztak is rá a többiek, de ő csak megrázta a fejét. Ha valaki pedig túl tolakodó volt a kérdésében, hát a csatabárdjával adott érvényt a hallgatásnak.

Elszálló évek…

Háborúkkal szabdalt éveket éltünk. Hiába kötött a Nagy Fehér Főnök békeszerződést az indiánokkal, mindig találtak okot arra, hogy tovább űzzenek bennünket ősi földjeinkről. Először a vasparipa útja miatt, majd más építkezések okán. Aztán kincsvadászok jöttek, s nyomukban rablók és banditák, akik a saját fajtájukat sem kímélték. Még is, a földjeinkre ácsingózó telepesek a legrosszabbak közülük. A kincsvadászokat az arany és ezüst érdekli, melyet vagy a folyókból próbálnak kimosni, vagy a föld alól akarják előkaparni. A banditák meg hamar tovább állnak, ha rájönnek nincs mit elvenni. De a telepes… a telepes a földet akarja, a Prérit, mely számunka megélhetést ad. Leöli a bölénycsordákat esztelenül, kivágja erdőinket, hogy házat építsen. Eltereli a folyók vizét, felszántja a földet. És nem érdekli, hogy mi közben éhen halunk.
Amúgy, minden év ugyanúgy telik el. Tavasszal örülünk, hogy túléltük a fogcsikorgató telet, hogy az állatok sem vesztek oda, volt mit enni, és nem fagytunk meg. Nyáron annak örülünk, hogy bőségesen termettek a növények, és kifogyhatatlan számban vágtak át a prérin a vadak. Hús is volt hát bőven. Meg munka is. A bőrt kikészíteni, a húst tartósítani télire. Ősszel örülünk, ha biztonságos téli szálláshelyet sikerül találnunk, és télen annak, hogy a nyári bőségben megfelelően gondoskodtunk magunkról. Igaz, ez egyre nehezebben megy a földrablók miatt, egyre kemény munkát igényel, egyre kétségbe ejtőbb a helyzet.

A jelen… (1869 ősze)

Öt év telt el a „Kígyó” háború óta. A törzs kissé megfogyatkozott, és valamennyire szét szóródtunk. A fehér telepesek még északabbra űztek minket, s bár nincs háború hivatalosan, még most is folyik a küzdelem. Közeleg a tél, új és biztonságos szállásra lesz szükségünk. Megint feljebb vándorolunk a hegyen. Itt már nincs mit összegyűjteni, és a vadak is jóval kevesebben vannak.
Mi lesz velünk?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég

avatar


TémanyitásTárgy: Re: Csendes Hold   Vas. Okt. 22, 2017 10:33 pmÜdvözöllek az oldalon, Aneeka!

Örülök, hogy én lehetek most a soros az előtörténeted elolvasásával. Személy szerint imádom az olyan leírásokat, ahol az indiánok életéről írnak egyszerűen, tisztán és mégis kereken. Ez is olyan volt, a pillanatok, az egész természettisztelő életérzés megelevenedett előttem, ahogy olvastam életed sorait. Tetszik, hogy egy új foglalkozást hozol, hogy a karaktered ennyire alázatos és tisztel élőt, élettelent, még ha a néped éhezik, szenved, te talán akkor is tűrsz. Az életed neked sem volt egyszerű mint sok társadnak sem, mégis megmaradtál alázatosnak és kedvesnek. Tetszik nagyon a szemléletmódod, az írási stílust pedig imádtam. Változatos, ha nincsenek is benne csavarok, szerintem ez így letisztultságában volt kerek és szép. Nem is szaporítom tovább a szót, elfogadlak! Láttam, már foglaltál, így más sem kell, mint utadra eresszelek. Nyomás játszani. Wink

RobVissza az elejére Go down
 
Csendes Hold
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vadnyugati Krónikák :: Karakterek :: Elfogadott előtörténetek :: Őslakosok-
Ugrás: