Az oldal érdeklődés hiányában szünetel. A játéktér továbbra is nyitva marad azok számára, akik szeretnék folytatni játékaikat.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Sky Palace
Pént. Jún. 01, 2018 2:44 am by Vendég

» Hell or Heaven
Hétf. Márc. 05, 2018 1:02 am by Vendég

» Silhouette frpg
Pént. Márc. 02, 2018 11:02 am by Vendég

» Dust and Shadows
Szomb. Feb. 24, 2018 6:40 am by Vendég

» Aktivitás ellenőrzés
Kedd Feb. 13, 2018 10:11 pm by Farkas

Top posting users this month
Statisztika
Telepes: 14
Rendfenntartó: 4
Bandita: 3
Paiute: 2
É.Shoshone: 0
Ny.Shoshone: 0
Összesen: 12 nő / 11 férfi
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Kedvcsináló

by Farkas

Share | 
 

 Amily Trynn

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Amily Trynn

avatar
Hozzászólások száma : 3
Join date : 2017. Oct. 23.
Tartózkodási hely : Grazerock-Trynn Farm


TémanyitásTárgy: Amily Trynn   Kedd Okt. 24, 2017 8:08 am


Amily Trynn

Név:Amily Trynn

Becenév:Amy

Kor: 24

Csoport: Telepesek

Foglalkozás: A Trynn Farm gazdálkodója

Avatar: Amber Marshall


Személyiség leírása

Ültünk a gangon, az öreg meg én, és órák óta valami meredt csendbe temetkeztünk. Lábát felvágta a két éve készített, kissé már kopott sámlira maga előtt és időnként hümmögött és krákogott. Ennyi volt a kettőnk közötti beszélgetés. Én a terasz szúette korlátján ültem, csizmámon még ott virított a reggeli sárrózsa néhány szirma, ami minden egyes mozdulatnál pergetett magából valami keveset a rozoga, és elég ronda barnára mázolt falépcsőre. Nagyanyám nem lesz boldog ha meglátja. Ujjaim között egy száraz fűszálat söndörgettem, és arra gondoltam, hogy mennyire szeretem én ezt a csendet. Az öreg, meg én. Képes lennék még akkor is itt ülni vele, ebben a komor hallgatásban, amikor már hallani lehet a lemenő nap sistergő hangját a préri felett, és a lovak nyugtalan nyihogását, amint a vihar közeledtét jelzik. Ami valljuk meg, elég ritka vendég errefelé. Mármint az eső.
- Nem jó ez így Amy!- mindössze ennyit mondott, bozontos szemöldöke elrejtette piszkos szürke szemeit. Vékony volt, mint a szalma közé szorult taposott bogarak. Felé fordultam és értetlenül megvontam a vállam, ajkaim lebiggyedtek.
- Mi nem jó így, nagyapa?
- Hogy ezt az életet éled. Mindig is konok voltál. Makacs mint az apád, és gyönyörű szőke, mint az anyád. Naphullám, így hívott az öreg indián asszony, aki a világra segített, és azt mondta, hogy a földből vétettél és az is lesz majd az otthonod. De te nem ezt kellene csináld. Úgy viselkedsz mint egy férfi, úgy öltözöl mint egy férfi, úgy is beszélsz időnként mint a rossz hírű kocsisok a csapszéken. Te feleségnek való vagy. Jól kosztolod az embert és rendben tartod a portát.- csak hallgattam ahogyan rólam beszél, és meglepődtem, mert köztudottan az öregapám soha nem beszélt egy huzamban ennyit. Nem volt az a szószátyár fajta. Ellenben velem, aki ha üzletről volt szó, vagy éppen az állatoknak téli takarmányról, az itató bérléséről, vagy a jóféle whisky párlásáról a szomszéd farmon, akkor lukat beszéltem bárki hasába. No de már az teljesen igaz, hogy nem vagyok az a tipikus asszonyság, aki a bájait mutogatja, de az sem amelyik rejtegeti a küllemét, mintha az szégyellni való dolog lenne. Hogy miért lettem ilyen? Talán mert megéreztem a szabadság ízét, talán mert az élet idejekorán gondoskodott arról, hogy így éljek. Hogy ezt az életet válasszam. Szabad akarok lenni és a farmon élni. Más nem számít.


Előtörténet

Huszonnégy éve azon a nyáron, amikor megszülettem, pokoli szárazság tombolt Grazerock-ban. Az egész megyében mindenki esőért fohászkodott, a telepesek között tombolt a pesszimuzmus, a lemondás, vagy éppen annak gondolata, hogy talán fel kellene adni mindent.
A Trynn farmot is megviselték azok az idők. Nagyapám volt az első, aki megalapította a gazdaságot, és azt gondolta, hogy virágzó családi kis birodalmat épít majd ki. Hat gyermeke közül azonban a felnőtt kort csupán három élte meg, azok közül is az apám volt az utolsó, aki távozott az élők sorából. Egyet felakasztottak, mert meglovasított egy egész ménest a megye egyik leggazdagabb emberétől, a másikat egy hirtelen kitört himlő járvány vitt el az egész családjával együtt a szomszédos városban. Apámat pedig utonállók ölték meg, amikor mindössze négy éves voltam. Anyám, egy év múlva belehalt a bánatba. Így mondták, bár én azt hiszem sokkal inkább köze volt hozzá a lovak gyógyítására használt orvosságnak, amelyet szerzett magának a városi bába asszonytól. Verje meg az Ég miatta! Ugyan se apám se anyám nem volt, sem testvéreim, nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvedtem volna. Hamarabb tanultam meg lovakat ganézni, mint járni, és alig tudtam beszélni, de már ott simogattam a tehén oldalát, amikor nagyanyám fejte. Tizennégy évesen törtem be életem első vadlovát, valamint a bal lábamat és szereztem kisebb-nagyobb maradandó sérüléseket is. Mit számít mindez, ha azt csinálhatom amit szeretek? Még pirkad odakint, de én már javában a gazdaságot járom, segítek ahol tudok. Kerítést javítok, vagy éppen kihajtom a csordát a határmenti legelőre. Feltéve ha nem felejtettük el kifizetni a bérleti díjat Mr Clayton-nak, aki aztán persze kamatostól hajtja be azt rajtunk. A nap már régen eltűnt a horizonton amikor még ébren vagyok, és kiadom az emberek aznapi bérét, valamint megbeszélem velük a másnapi tennivalókat. Nem vet fel bennünket a pénz, de igyekszünk tisztességesen ellátni a munkánkat. A városiak jól ismerik a frissen fejt Trynn farmi tehéntejet, és azt is tudják, hogy a marhának azért van olyan finom húsa, mert nem csupán enni kap, hanem megfelelő gondoskodást is.
Nagyapám szerint én vagyok a jövő, és a haladó gondolkodásom fogja majd egyszer felvirágoztatni a farmot, úgy ahogyan ő azt egykor elképzelte. Hat gyermeke ugyan nem valósíthatta meg az álmait, de mindent elkövetek, hogy bennem soha ne kelljen csalódnia. Bár mindenben igyekszem megfelelni, egy dologban nem tudtam őket még boldoggá tenni: huszonnégy évesen még hajadon vagyok, ami a mi családunkban korábban elképzelhetetlen volt. De ki tudja? Egyszer tán felbukkan a távolban az én igazi vadlovam: zabolázatlan, szelidítésre váró! Na az lesz az igazi kihívás!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég

avatar


TémanyitásTárgy: Re: Amily Trynn   Kedd Okt. 24, 2017 1:18 pmÜdvözöllek az oldalon, Amily!

Hű de megörültem ennek a jellemhosszúságnak. Ami azt illeti, te biztosan nem beszélsz mellé, nem kertelsz, csak odateszed magad és megmondod. Ez tetszik, kellenek a határozott nők a városba. Tudod mit szeretnél, eltántoríthatatlan vagy, még akkor is ha a nagyszüleid teszik szóvá, nem jó felé mész. Vagy tán mégis?
Szomorú, hogy idejekorán szülők nélkül maradtál, mégis a gazdaság és a nagyszüleid kárpótolhattak azért a bánatért, amit a szüleid halála miatt éreztél. Még talán így jobban is alakult az életed, hisz talpraesettebb lány nem lehettél volna ennél. Igazi tűzrőlpattant leányzó, mondani szokás. Very Happy
Keresd meg a vadlovad, foglalj avit és uzsgyi játszani!

RobVissza az elejére Go down
 
Amily Trynn
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vadnyugati Krónikák :: Karakterek :: Elfogadott előtörténetek :: Telepesek-
Ugrás: