HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» William Kane
Today at 12:31 am by William Kane

» Onawa-Hank
Yesterday at 8:53 am by Onawa

» "For even the greatest, sometimes must fall"
Vas. Nov. 19, 2017 9:53 am by Anastasie des Ardes

» A vadnyugat kapuja - Lusio & Anastasie
Vas. Nov. 19, 2017 5:23 am by Anastasie des Ardes

» 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond
Szer. Nov. 15, 2017 11:37 am by Anthony A. Wyndham

» Játékosok keresik
Szer. Nov. 15, 2017 10:17 am by Onawa

» Hank Jackson
Hétf. Nov. 13, 2017 4:45 am by Farkas

» 5 szavas mese
Vas. Nov. 12, 2017 4:36 am by Raymond Norton

» Run run... befor the low - Raymond & Jericho
Pént. Nov. 10, 2017 12:03 am by Raymond Norton

Top posting users this month
Anastasie des Ardes
 
Farkas
 
Lusio
 
Anthony A. Wyndham
 
Raymond Norton
 
Onawa
 
Hank Jackson
 
William Kane
 
Statisztika
Telepes: 10
Rendfenntartó: 3
Bandita: 2
Paiute: 4
É.Shoshone: 0
Ny.Shoshone: 0

Összesen: 9 nő / 10 férfi

Share | 
 

 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Raymond Norton

avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jun. 12.
Tartózkodási hely : Crazerock Town


TémanyitásTárgy: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Csüt. Nov. 09, 2017 3:21 am

Nem járok ide sűrűn, de előfordul, hogy az egész napos munka után muszáj a fáradtságot és a feszültségeket egy pohár whiskey-ben feloldanom. A mai napon sikerült az unalmas papírmunkának egy részét befejeznem, az adók majdnem felét összeszednem és egy érkező úri hölgyet is elkísértem az állomástól a vendégszállóhoz, bár onnan majdnem elkéstem, mert teljesen kiment a fejemből.
Mary széles vigyorral tekint rám, ahogy belépek az ajtón a kocsmába és elindulok a pult felé. Kalapom levételével üdvözlöm a bent ülőket, akik majdnem mindannyian ismerős arcok. Az ágytornász hölgyek egy kicsit visszafognak az urak kerülgetéséből, de engem most egy csöppet sem érdekelnek, csak lehelyezem a hátsóm egy szimpatikus székre a pultnál, leteszem kissé megviselt kalapom aztán fáradtan helyezem kezeim az alkoholtól illatozó falapra.
-Egy pohár whiskey-t, legyen szíves! - alig kell várnom pár másodpercet és már elém is kerül az épphogy elmosogatott üvegpohár és csak nézem, ahogy ömlik bele a stresszoldó nedű. Leilára gondolok, aki elutazott a szomszéd városba a szüleihez. Mostanában nem jöttünk ki jól...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anthony A. Wyndham

avatar
Hozzászólások száma : 6
Join date : 2017. Oct. 30.


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Szomb. Nov. 11, 2017 6:37 am

Lovat kaptam ajándékul Sacramentóban: a nagybátyám megengedte, hogy én válasszak, nekem pedig elég volt egy nap is, hogy döntésre jussak, noha az istállójuk egyáltalán nem kicsi. Nagycsontú, szürke andalúz heréltjét kértem el; jó természetű, biztos léptű állatnak tűnt és most, hogy egy egész napot eltöltöttem a nyergében, úgy érzem, hogy igen jól ítéltem meg.
Eleinte a vasúti pálya mellett ügettem - egyetlen szerelvény zúgott el mellettünk mindössze, vastag fekete füstjét mintha már száz mérföldről is látni lehetne errefelé, olyan tiszta és verőfényes idő van minden nap. Aztán elfordultam, ki tudja, miért, Keletnek: egyetlen teremtett lélekkel sem találkoztam egész nap, arra viszont kitűnően megfelelt a túra, hogy emlékeztessen rá, milyen rég ültem ennyit lovon.
A kocsma előtt levertem magamról a por legnagyobb részét ugyan, mégis érzem, hogy maradt még rajtam zsákszámra belőle; a csillárfény kévéiben kavargó szemcsék alighanem részben énrólam szabadultak el. Fáradt vagyok, szomjas és farkaséhes; noha a szabad levegő jól esett nekem, most leginkább leülni szeretnék legelőször.
Elég különös formájú nyergeket használnak errefelé.

Ellenállok a késztetésnek, hogy kiseperjek némi maradék port a hajamból, ahogy egy biccentéssel helyet foglalok a pultnál ülő férfi mellett. Rögtön a hajóút után, New Yorkban szembesültem vele, hogy az Újvilágban sok mindent másképpen neveznek, mint otthon, s ha ez nem lenne elég, még a mértékegységeink is mind különböznek. Valószínűleg ez a vacsora is tartogat majd néhány talányos fordulatot, én azonban túlságosan éhes vagyok, hogy emiatt aggódjam.
Sört rendelek, s a csapos szeme rebbenéséből azonnal tudom, hogy már a legelső szavammal elárultam magam.
Fel vagyok készülve a 'Maga angol?' kezdetű kötekedésre, az azonban elmarad: helyette egy biccentés következik, aztán egy korsót koppant a pultra a fickó.
Legalább nem barátságtalanok.
A jobbomon ülő férfi fegyverövet visel. Ez olyasmi, amit igen nehezemre esik megszokni: errefelé gyakran látni felfegyverzett férfiakat, mintha semmilyen jellegű védelmet nem élveznének egyébiránt, csak azt, amit saját maguk harcolnak ki. Alig három napja érkeztem, és ezalatt majdhogynem több puskát láttam, mint a hadiflottánál.
- Ne haragudjon - jegyzem meg aztán bocsánatkérő mosollyal, mert mostanra alighanem észrevette, hogy faragatlanul megbámultam. - Szokatlan ennyi fegyvert látni mindenfelé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raymond Norton

avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jun. 12.
Tartózkodási hely : Crazerock Town


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Szomb. Nov. 11, 2017 7:43 am

A kis kocsmában hangos az emberek moraja, majdnem minden este tele van a helyiség. Ettől függetlenül azért meghallom, amikor betoppan az érkező. Nem nézek hátra, csak a whyskeimmel vagyok elfoglalva. Furcsán is nézne ki, ha minden alkalommal, amikor valaki belép ide, hátra-hátra pillantgatnék. Paranoiás seriffet még nem hordott hátán a Föld...
A férfi pont mellettem telepszik le, ekkor azonban már oldalra fordítom a fejem, csak megnézem kit sodort ide a szél. Arca ismeretlen, beszéde angol akcentusú. Nem újdonság, sokféle embert láttam már errefelé, köztük nem egy angolt. Ez egyelőre nem ok arra, hogy megzavarjam. Bizonyára fáradt, legalábbis nem tűnik kipihentnek és a ruhái sem patyolat tiszták. Na nem mintha én szebben festenék az egész napos és minden napos gürcölés után.
Nem szándékom a továbbiakban odafigyelni a vándorra, ám szemem sarkából látom, hogy ő viszont a coltomat bámulva veszik el a gondolataiban. Úgy gondolom, hogyha bármilyen hátsó szándéka lenne, már réges-rég megtette volna, s ezt meg is erősíti, amikor hozzám szól.
-Javaslom, hogy maga is szerezzen be egyet, ha még nem tette. - válaszolok miután felé fordítom tekintetem. Már az első lecsekkolásnál is feltűnt, hogy nincs rajta fegyvertartó öv, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs neki fegyvere valahol a ruháiba rejtve. Szavai és hangja viszont elárulják: kizárt, hogy nála bármilyen fegyver is legyen.
-Még új errefelé, igaz? -kérdem, bár a hangsúlyom valahol kijelentést is hordoz magában. -Meddig szándékozik Crazerock-ban maradni?
Csillag alakú jelvényem a mellkasomon virít, de nem igyekszem mindenkinek mutogatni. Mondom én, ha szükség van rá, vagy észreveszi, ha akarja.
Meghúzom a whiskey-m és ezzel is ki is ürítem a poharam. Intek a csaposnak, aki máris ugrik és hamar újratölti a poharam. Nem kortyolok még bele, nem sietek és nem is akarok a földön csúszva hazamenni. Jobb kezemmel fogom az üvegpoharat és apró körkörös mozdulatokat írok le vele.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anthony A. Wyndham

avatar
Hozzászólások száma : 6
Join date : 2017. Oct. 30.


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Szomb. Nov. 11, 2017 8:20 am

Az asztalszomszédom nem fiatal, de nem is idős férfi: ahogy felém fordul kissé, látni engedve keskeny, szarkalábas kék szemét és magas homlokát, úgy találom, nagyjából korombeli lehet. Hosszú lába arról árulkodik, hogy magas termetű, a válla széles, mint az edzett embereké; nem úgy fest, mint aki azért viseli a fegyvert, hogy mutogathassa az utcán.
Mellén fényes, csillag alakú jelvényt visel, de az öltözéke nem egyenruha. Városi tisztséget jelez vajon? Ha van is véset a jelvényén, ebből a szögből nem látom pontosan, a csillag pedig semmit sem árul el nekem.
A szavaira megemelkedik kissé a szemöldököm.
- Nem vagyok jó céllövő - felelem, mert egyáltalán nem fordult meg a fejemben, hogy fegyverrel járjak. Ráadásul igaz: puskával még jobbára elboldogulok, de sosem volt olyan éles a szemem, hogy kivételesen jó vadász vagy sportember váljon belőlem.
Arról nem is szólva, hogy az övé egy pisztoly. A pisztoly nem jó másra, csak embert ölni.
Egyáltalán nem tervezek ilyesmit soha.
A kérdésre biccentek a korsó habkrémes pereme felett.
- Három napja érkeztem Sacramentóból - húzom magam alá a lábam. - Nevem Anthony Wyndham. A Southern Pacific új vasúti mérnöke vagyok.
Figyelem, ahogy egy hajtásra kiissza a borostyánszínű italát - ha hihetek a szóbeszédnek, bizonyára whisky lehet. Az amerikaiak nagy kedvence. Én is iszom - meglehetős meglepetésemre angol sört kaptam.
- Még nem tudom - szólok aztán. - A vonalon bárhol maradhatok. Ez nagyobb állomásnak készül, úgy tűnt, érdemes itt kezdeni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raymond Norton

avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jun. 12.
Tartózkodási hely : Crazerock Town


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Vas. Nov. 12, 2017 2:10 am

Sajnos itt nyugaton a fegyver egy olyan eszköz, amit nem szerencsés otthon hagyni. Legyen az puska vagy pisztoly, enélkül a férfi nem igazán férfi. Banditák és bajkeverők fordulnak meg városainkban nap, mint nap. Életmentő avagy pénztárcamentő lehet, ha van az ember oldalán egy lőfegyver, amit nem röstell használni.
-Értem. -válaszolom röviden, nem áll szándékomban rábeszélni a pisztolyvásárlásra. Új még erre, majd rájön, hogy anélkül nehéz boldogulni, hiába dolgozok éjt nappallá téve, hogy ne így legyen.
Egy kisebbet kortyolok az italomból miközben hallgatom a férfi válaszát, majd bemutatkozását. -Üdvözöllek városunkban, Anthony. Gratulálok a kinevezésedhez. - kezemet is odanyújtom, lássa, hogy barátságos ember vagyok és a nyugatról szóló mendemondák ellenére még vannak, akik emlékeznek az illemtan egyes részeire. -Raymond. Raymond Norton. -mutatkozok be neki én is.
Hallgatom további szavait, s már válaszolnék, hogy kösse fel a gatyáját, mert a környéken garázdálkodik néhány igen veszélyes gazember, de mielőtt bármit mondhatnék, valaki hatalmas robajjal beront a kocsmába.
-Ide a sört, Anyukám! - üvölti az ismerős hang, s kérését egy plafonra lövéssel próbál siettetni. Csak ekkor állok fel és fordulok hátra, jobb kezemet pedig a fegyverem markolatára helyezem, hogy szükség esetén elő tudjam rántani.
-Jack! Azt hittem ezt már megbeszéltük! -mivel a lövés hatására minden vendég elcsöndesedett, így mély hangom ilyen távolságból is jól érthető, annak ellenére is, hogy nem kiabáltam.
-B@ssza meg! Igenis Seriff... -a részegnek tűnő fickó kiüríti a tárát és a mellette lévő asztalra pakolja a töltényeket, majd így közelíti meg a pultot többé-kevésbé egyenes vonalon haladva. Én pedig visszafordulok a pult felé és mintha mi sem történt volna kortyolgatom tovább az italom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anthony A. Wyndham

avatar
Hozzászólások száma : 6
Join date : 2017. Oct. 30.


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Vas. Nov. 12, 2017 4:54 am

Kezet nyújt, én pedig elfogadom az üdvözlést. A tenyeremen a bőr sokkal puhább az övénél.
- Köszönöm - biccentek az udvariasságára, amely a maga egyszerű módján mégis meglep egy kissé. A nagybátyám felesége szerint a crazerockiak mind őrjöngő, elfajzott vademberek.
Bár ha jobban belegondolok, ő énrólam is ugyanezt mondja.
- Örülök, hogy megismerhetem, Raymond Norton - engedem el a kezét, hogy visszatérhessen a poharához.
Látom, ahogy levegőt vesz, hogy mondjon valamit, amikor a dupla lengőajtó éktelen robajjal a falnak ütközik. A reflexeim semennyit sem koptak - a mai napig úgy ébredek, ahogyan az ágyúszóra vagy harangra régen -: mire a jövevény elkiáltja magát, már rég leugrottam a bárszékről és feléje fordulok, így látom, hogy nála is fegyver van
(az ég szerelmére, kinél nincs?)
meg azt is, hogy részeg: olyan részeg, hogy Londonban már akadna, aki azonnal az utcára hajítaná.
Itt nem. Mielőtt megmoccanhatnék, Mr Norton baritonját hallom.
- Jack! - kiabál a jövevényre. - Azt hittem, ezt már megbeszéltük!
Arra számítok, hogy a fickó egyenesen főbe lövi Raymondot válaszul, ám ő inkább egy riadt szitokkal visszakozik és azonnal ki is derül, hogy miért: éppen a törvénnyel iszogattam az imént.
Rendőr egy kocsmában? Igencsak meglepő az élet errefelé.
Enyhe megdöbbenéssel pillantok az asztalszomszédomra, félszemmel azt figyelve, ahogy Jack részegen kóválygó ujjakkal megszabadul a fegyvertől, aztán a pult felé indul. Ennyi volt? Valóban így megy ez itt?
Visszaereszkedem a székre - nem túl alacsony, de a talpam így is teljes hosszában a padlót éri -, ismét a korsóhoz fordulva. Ha ez a futóbolond mellettem kezd el lődözni, bizonyisten orrba vágtam volna.
És akkor biztosan keresztüllő.
A seriffre sandítok.
- Ha maga nincs itt, ilyenkor mi történik?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raymond Norton

avatar
Hozzászólások száma : 11
Join date : 2017. Jun. 12.
Tartózkodási hely : Crazerock Town


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Vas. Nov. 12, 2017 6:56 am

Jack a figyelmeztetés után töltények nélkül a pulthoz lépked és vagy két széknyire Athonytól le is teszi magát. Ő is whiskey-t kér, amit meg is kap, s ez fel is vidítja rögtön. Dudorászva és Mary-nek bókolgatva kezdi újratölteni a már majdnem felére csökkent véralkohol szintjét.
Fél szemmel Jackre pillantok, aztán a beszédpartneremre. Nem nehéz észrevenni, hogy számára szokatlan egy ilyen helyzet. Itt azonban ez mindennapos, sőt...
-Jack ártalmatlan. Csak egy kicsit rosszul viseli, hogy elhagyta a felesége. - fordulok a mérnök felé félig-meddig választ adva a kérdésére. Majd egy korty alkohol után folytatom. -Egyébként, ha nem lennék itt, Mary rendezné a helyzetet. Vagy az öreg rókák ott a sarokban. - fejemet a mögöttem sréhen balra ülő kártyázó cowboyok felé döntöm, jelezve az irányt, hogy merre nézzen, ha kíváncsi rájuk.
-De itt a kocsmában egyébként ritka a komoly tűzpárbaj. Azokat az utcán szokták rendezni. - teszem még hozzá, aztán intek a pult mögött álló nőnek, hogy hozzon egy pohár vizet.
-Egyébként, ha megéhezne, a marhasült itt isteni finom. - persze a feleségeménél nem jobb, de kétség kívül az egyik legjobban elkészített marhasült kapható ebben a kocsmában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anthony A. Wyndham

avatar
Hozzászólások száma : 6
Join date : 2017. Oct. 30.


TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   Szer. Nov. 15, 2017 11:37 am

- Jack ártalmatlan - jegyzi meg a seriff, ahogy mind a ketten a részeg fickót figyeljük; ő éppen nagy igyekezettel hajt fel egy fél pohár tömény szeszt nem messze tőlünk. - Csak egy kicsit rosszul viseli, hogy elhagyta a felesége.
Mr Norton is kortyol egyet, mintha ezzel akarna nyomatékot adni a helyzet mindennapi voltának. Bizonyára ezért mondta, hogy nekem is pisztollyal kellene járnom.
Vajon ha ezt a Jacket agyonlövöm ma este, akkor is ezt mondaná? Ha egy embernél fegyver van, addig nem veszi elő, ameddig használni nem akarja - ez a szabály ott, ahonnét én jövök. Itt, úgy látszik, többféle lövés eldördülhet.
A szavai is ezt tűnnek igazolni.
- ...kocsmában egyébként ritka a komoly tűzpárbaj - szól éppen. - Azokat az utcán szokták rendezni.
Igyekszem, hogy a vonásaimon semmi se tükröződjék a véleményemből, azonban egyre inkább úgy érzem, nincs sok keresnivalóm itt. Talán több értelme lett volna az állomás melletti kávézóba menni: még ha lövöldözés van is, legalább hullarészeg holdkórosok nem zavarognának körülöttem vacsora közben.
Biccentek a seriffnek a megjegyzésére.
- Talán később - felelem rövid mosollyal, remélve, hogy a gyomrom nem most fog korgással megcáfolni. - Csak a sörükre voltam kíváncsi.

Egy darabig figyelek: olyan ez a hely, mint amit még sohasem tapasztaltam sehol, pedig jártam már jó pár országban. Még csak nem is emlékeztet semmire: van benne valami, ami otthonos, ugyanakkor kellemetlen vonásai is akadnak bőven.
Egyvalami eszembe jut.
- Azt mondják, errefelé Nyugaton élnek őslakosok is - sandítok Raymond Nortonra. - Én itt csak fehér embert látok. Egész nap nem láttam egy lelket sem odakint.
Szokva vagyok a másfajta népekhez, ahogy ahhoz is, hogy legtöbbnyire szem előtt vannak. Hová lettek innen azok, akiket Európában rézbőrűekként emlegetnek? A seriff bizonyára többet tud az emberekről, mint én.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content



TémanyitásTárgy: Re: 8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond   

Vissza az elejére Go down
 
8 óra munka, majd egy kis szórakozás - Anthony és Raymond
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Részegen, ki visz majd haza?! - Hayden&Tom

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vadnyugati Krónikák :: Nevada állam :: Crazerock Town :: Épületek :: Saloon-
Ugrás: